Viaqa 2013

1baedfeda9c1c608ab02628e546e5358_4dc09b74edS raznih strana čujemo pitanja hoće li ove godine biti svim testerima omiljene konferencije. Hvala svima na pitanjima. Kratak je odgovor – “Bit će” 🙂 Prije nekoliko dana bili smo u osječkom poduzetničkom inkubatoru Bios s kojim smo dogovorili suradnju u organizaciji ovogodišnje konferencije. Viaqa dakle nakon 3 godine opet u svom rodnom Osijeku.  Bios nam je spremno ustupio svoja dva reprezentativna prostora na čemu smo vrlo zahvalni što ćemo naglasiti još par puta. Viaqa 13 tako ima na raspolaganju  konferencijsku dvoranu sa svom popratnom opremom (ozvučenje, projektor, pametna ploča, obične ploče …) te novi prekrasni co-working prostor koji je prije nekoliko tjedana Bios otvorio svim ljudima koji žele cool besplatni prostor za svoje početne korake u poduzetništvu.

Konferencija će se održati 29. lipnja  u prostorima Biosa u Osijeku, Strossmeyerova 341. Google je kojih 100 metara zeznuo street view pa evo korektnog linka:  street view.

Nešto o “formatu” ovogodišnje konferencije. Nakon odličnih iskustava sa CITCON Europe 2012 u Budimpešti, odlučili smo konferenciju organizirati u agilnijem “unconference” modelu koji nam se i prije činio kao fantastičan način da se cijeli event pretvori u ono zbog čega ljudu zapravo i idu na konferencije – razmjenu iskustava sa ljudima koji rade isti ili sličan posao, učenje od tih ljudi i s tim ljudima, ushit koji se osjeti kada shvatimo da i drugi imaju slične probleme kao i mi,  da imaju rješenje za naš problem ili obratno. Ukratko, top-down model konferencije je ok, no neposredniji pristup organizaciji u kojem sami posjetitelji daleko jednostavnije postaju aktivni sudionici je zabavniji. To se pokazalo točnim i prošle godine u na Viaqa 12  na varaždinskom FOI-u kada smo na “munjevitim govorima” ostali do duboko u noć.

Pozivamo dakle sve vas koji se bavite  testiranjem ili biste se htjeli početi baviti ovim izazovnim poslom, da razmislite o vašim idejama, problemima ili rješenja problema te nam ih na konferenciji izložite u vidu prezentacije, predavanja, radionice ili koji vam već “format” odgovara. Iz slike se vidi da imamo preko nekoliko velikih stolova za manje grupe tako da paralelno možemo “vrtjeti” više događanja.

O samon načinu kako će ovakav event teći, govorit ćemo uskoro u jednom od sljedećih postova.