Prijave za Viaqa 2013 su počele

Osijek

Otvorili smo registracijski obrazac za prijavu na konferenciju. Obrascu možete pristupiti ovdje. Sudjelovanje na konferenciji je i ove godine besplatno, no prijava putem obrasca korisna je radi organiziranja prostora.

Također, ove godine nastavljamo pivotirati prema un-konferencijskom modelu kojeg smo već započeli prošle godine u Varaždinu. Stoga pozivamo sve i da uz osnovne podatke naznačite i temu koju želite predstaviti na konferenciji.

Podsjećamo da je ove godine konferencija ponovno u Osijeku.  Održat će se 28. lipnja 2013. u prostorijama poduzetničkog inkubatora Bios. Više detalja o mjestu održavanja, smještaju i prometnim vezama do Osijeka i u Osijeku nešto kasnije.

Na registracijskoj formi nude se dva tipa predstavljanja teme.Prvi je Lightning talk (kojeg mi zovemo munjeviti govor) a sastoji se u kratkom iznošenju teme – do 5 minuta –  bez potrebe za formalnom pripremom ili slajdovima. Naravno, ovo ne znači da se očekuje da govorite nepripremljeni, ali vrijeme pripreme se skraćuje u korist vremena u kojem se poslije govora može o temi neformalno raspravljati za nekim od velikih stolova (Zahvaljujući Biosu imamo ih 6 ili 7 na raspolaganju). Imate li neko rješenje problema za kojeg pretpostavljate da se i drugi susreću ili možda želite od drugih čuti mišljenje o ideji koju imate – a previše ste zauzeti da pripremite cijelo predavanje ili prezentaciju – munjeviti govor je vaš format. Prijavite se ovdje!

Drugi oblik teme je “klasično” predavanje ili prezentacija. Imamo projektor, ploču, mikrofon  – sve što bi vam moglo zatrebati. Ukoliko želite razložiti kompeksniju temu i očekujete da će vam trebati bar 20 minuta – nema razloga da se ne prijavite

Ako vam za iznijeti vašu temu ne odgovara niti munjeviti govor, niti predavanje ni prezentacija već radionica, pecha cucha, ignite ili nešto drugo – opet dobro. Prijavite  temu pod “other”

Možda niste baš sigurni hoćete li imati ideja što prezentirati do same konferncije ili ste sigurni da ćete doći a ne želite ništa prezentirati – ne zaboravite se prijaviti – konferencija služi za upoznavanje i umrežavanje testera softvera iz Hrvatske i šire pa se dođite družiti i upoznati kolege. Sigurno ćete čuti bar jednu pametnu stvar, upoznati bar nekoliko zanimljivih ljudi i sigurno će vam pasti na pamet bar jedna briljantna misao. Možda je budete zaželjeli prezentirati kroz munjeviti govor. Samoljepljive listiće s temama moći ćemo zalijepiti na ploču i na licu mjesta.

ic