Press info: Konferencija testera softvera Viaqa 12 na FOI-u u Varaždinu

License Some rights reserved by wackyvorlonTreća po redu konferencija o testiranju softvera ove godine održat će se 15. lipnja u Varaždinu u InfoKlubu (podrum) Fakulteta Organizacije i Informatike, Pavlinska 2, s početkom u 17.00 sati. Ove godine biti će to mini konferencija s glavnim naglaskom na okrugli stol koji je posvećen obrazovanju testera softvera u Hrvatskoj.

Uvod u konferenciju činit će dva kratka predavanja profesorica sa FOIa  – dr. Melite Kozine i dr.Valentine Kirinić  sa FOIa koji će predstaviti profesiju testera softvera kroz modele razvoja IT profesije. Njima će se priključiti i Mirela Subotić iz Plinacroa koja će predstaviti proces testiranja softvera u toj tvrtci.

Na okruglom stolu sudjelovat će dr. Valentina Kirinić, testeri Željko Filipin i Karlo Šmid, obojica poznati po svojim aktivnostima u testerskoj zajednici te Tomislav Buza, bloger i spiritus movens portala http://buzz.hr/ . Okrugli stol pokušat će odgovoriti na pitanje postoji li u Hrvatskoj (i šire) formalno obrazovanje za testera softvera, te kako se uopće postaje tester. Moderator okruglog stola je Davor Banović, test manager u start-up tvrtci ShoutEm, jedan od organizatora konferencije.

Konferencija će se ove godine integrirati sa, lokalnoj IT zajednici poznatim eventom Razmjena vještina. Testeri će kroz formu munjevitih govora (lightning talks) moći predstaviti razne ideje, probleme, koncepte, rješnja… koja smatraju važnima za testersku zajednicu.

Cilj je konferencije potaknuti javnu raspravu među akademskom zajednicom, medijima, korisnicima softvera i samim testerima o tome kako izgrađivati ovu struku, jednu od najmlađih IT profesija.

Više informacija o konferenciji i prijave na http://testival.diotref.com/

Pokrovitelji konferencije su FOI i tvrtka Pet Minuta.

Link na press materijal

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *